Blogg

Hvordan planlegge for mindre avfall?

Norwegian Green Building Council (NGBC) NGBC er en medlemsorganisasjon for hele verdikjeden innen bygg og eiendom. Foreningens formål er å drive norsk byggenæring til økt kvalitet og miljøstandard gjennom å tilby opplæring og miljøklassifiseringsverktøy. NGBC er rettighetshaver til LEED og BREEAM, og utvikler og forvalter BREEAM-NOR – markedets foretrukne miljøsertifiseringsverktøy for bygg. Last ned deres veileder … Continue reading Hvordan planlegge for mindre avfall?

Les mer

Hva er egentlig ‘Bioplast’?

Bioplast er plast laget av fornybare råvarer som sukkerrør, vegetabilske oljer og maisstivelse. I dagligtalen bruker vi gjerne betegnelsen ‘bioplast’ svært generelt, til tross for at fellesbetegnelsen rommer ofte to forskjellige hovedgrupper, det vi kaller, Nedbrytbar bioplast og Gjenvinnbar bioplast. Den gjenvinnbare bioplasten  kan være identisk lik plasten som er laget av fossile råvarer, nettopp derfor kan den … Continue reading Hva er egentlig ‘Bioplast’?

Les mer

Invitasjon til kurs om PCB og PCB-ruter og sortering av vinduer.

Ruteretur arrangerer gratis kurs for kunder og ansatte på avfallsmottak/ regionale mottak. På kurset vil deltakerne lære om PCB og PCB-ruter med særlig fokus på sortering. Kursets varighet er fire timer og inkluderer lunsj. Alle deltakere får kursbevis. Program: Kurs i håndtering av PCB-ruter og  meld deg på her: Ruteretur Sted: HIM, Toraneset Miljøpark  Dato og kl.: 27. februar … Continue reading Invitasjon til kurs om PCB og PCB-ruter og sortering av vinduer.

Les mer

Næringslivet må kildesortere ut matavfallet innen 2023

Etter enighet i EU om nye mål i revidert avfallsregelverk, må landets kommuner, næringsaktører og innbyggere forberede seg på obligatorisk kildesortering av matavfall fra 2023. Les mer på Avfall Norges sin side: Matavfall er en ressurs

Les mer

Ny henteordning for emballasje av glass og metall

Ny henteordning for emballasje av glass og metall samt prisjustering i 2018 vedr. henting av matavfall.

Les mer

Besøk oss

HIM Næring - Skjold
Haraldseidvågen 288
5574 Skjold

HIM Næring - Årabrot
Jovegen 105
5514 Haugesund

Fakturaadr.

invoice@him.as

Følg oss på
Facebook

facebook.com/himiks.no